Om Jackson Chalmers

Jackson Chalmers föddes i U S A Denver 1990. Redan när han var fem år började han spela lacrosse. Det vare ett enkelt sätt för honom att få ut sin ilska.

Uppväxt

Jackson hade en svår uppväxt och det ända som höll honom ihop var sporten. Han spelade i Denver outlaws  när han var mindre.  Hans mamma dog då han var 9 år i en lungsjukdom. Ända sedan hon dött har han haft det svårt. Hans pappa var alkoholmissbrukare. Han har berättat i intervju om sitt liv om hur hans pappa inte tog hand om honom. Han gick inte i skolan utan övade på sin lacrosse. Hans pappa var oansvarig och Jackson gick ofta hungrig, pengarna gick till öl och sprit.
imageJackson Chalmers
vägrar heta Chalmers på sin lacrossetröja eftersom att han hävdar att hans pappa lämnat honom 2006 när han var 16. Han säger att han inte vill ha något med honom att göra. Pappan kom aldrig för att stötta Jackson i sporten eller i livet utanför. Jackson vägrar tala om hans pappa, vad han heter eller vart han är nu. Det är därför hans förnamn är okänt.

Sportens historia

Nu är han 26 år och är Borsholms främsta spelare. Det var självaste Jackson som fört sporten hit. 2010 när han var 20 så flyttade han till Sverige, Borsholm. Det var en självklarhet att ta med sig sporten hit. Han har spridit den vidare och fler och fler börjar lära sig det. Jackson ses redan som en legend inom lacrosse. Det finns inte så Mycket historia bakom sporten. Eftersom den bara funnits i knappt 6 år. Jackson beskriver det som att han använder sporten för att få ut sin ilska.

Du kan läsa mer om lacrosse och BLL här.