Mästerskapet BM 1988

Sveriges minsta stadBM är/var det första och ända mästerskapet som varit i Borsholm. Hela mästerskapet var på Berra stadio.

Det gick bra för Borsholm

Det gick väldigt bra för Borsholm. De kom till finalen efter det kämpiga gruppspelet och finalen var en väldigt spännande match. Det var Borsholm FF vs Visby IF. Det var 4467 biljetter sålda. Mashmud ál hazzan som det flesta tror är den bästa spelaren i Borsholm gjorde Borsholms ända mål i finalen. Det stod 1:1 tills den 88 minuten då Pär Smeágulsson gjorde mål på en svag nick. Visby vann med 2 mål mot 1.

Mashmud ál hazzan var bäst i mästerskapet

2 dagar efter finalen så hade den bästa spelaren i turneringen blivit utsedd. Mashud ál hazzan vann skytteligan med 8 mål. Precis efter honom kom Pär Smeágulsson med 6 mål. Mashmud ál hazzan gjorde minst ett mål varje match förutom en då han inte gjorde några. Istället fick han en assist i den matchen. De lagen som till finalen fick spela 6 matcher. I kvartsfinalen så gjorde Mashmud ál hazzan 3 mål och alla Borsholm-fans firade efter den matchen.

Berra Gunnarsson

Tack vare den rika Berra Gunnarsson så fick Borsholm FF chansen att ha ett mästerskap. Han är deras tränare och han ville ha ett mästerskap på sin hemmarena som han äger och han ville ha ett mästerskap med sitt lag.