Kultur

Borsholms kultur            

Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

GuldKlippan

Det finns även en disco club från 18 upp till 30 år som alla ungdomar går till och där kan man uppleva en natt som man kommer minnas för livet. Den cluben byggde man år 1900 då det först var en krog där man drack öl och vin. Sedan år 1950 så byggde man om krogen till en club som nu är väldigt populär. Cluben heter guldklippan.

Picasso i Borsholm

Borsholm är Idag en modern industriort som det väcks mer och mer liv i. Borsholms har många ställen för aktiviteter och om man vill ta det lugnt finns det ställen för det också. Borsholm har ett stort och berömt museum som är mycket uppskattat för folket i Borsholm. Det som gör det museumet så speciellt är att det finns ett känt konstvärk som är gjort av Picasso. Picasso bode i Borsholm som liten och därför är det där. Det är hans första målning. Borsholm har ställen för alla möjliga åldrar där.

 

Förbannelsen

I Borsholm finns det ett bibliotek där många barnfamiljer kommer för att läsa och leka. Det är ett perfekt ställe och har böcker för alla. Men det sägs att på bibliotekets kammare är det fullt av förbannelser i böckerna. Varje person som läser en sådan bok kommer inte tillbaka. Vi skickade ut en patrull för att ta reda på vad som egentligen finns där nere. Det var Lisa, Alex, och mommo. De kom aldrig tillbaka och det är allt vi vet.