Fisketävling

Fisketävling

Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Om du är fiske intresserad och gillar att fiska varför inte vara med i Borsholms årliga fisketävling! Fisketävlingen hålls varje år den 5 augusti och stora som små får vara med.

Tävlingens gång

Tävlingen går ut på att du ska med hjälp av metfiske fånga så många olika sorters fiskar på en dag. Alla börjar fiska samtidigt klockan 8.30 och man slutar kl.15.00. Efter tävlingen utses vinnaren och det blir prisutdelning. Senare på kvällen blir det gemensam grillfest och fiskdamm till barnen.

Anmälan

Om du är intresserad att vara med i tävlingen så kan du maila gunnar.stenberg@borsholmsfiske.com . Första anmälnings datum är den 23 maj och sista den 23 juli. Men eftersom fiske intresset är stort så kan det vara bra att anmäla sig i tid.

Priser

Att vara med i själva tävlingen är helt gratis däremot så behöver man fiskekort så att man får fiska längs havskusten. Vilket inte kostar en förmögenhet.

Utrustning

Kompletta fiskespön finns på plats, det gör även håvar och hinkar som man kan lägga fisken i. Det man själv kan behöva ta med sig är flytvästar, fiskekort och lunch.

Mask letning

Dagen innan tävlingen så anordnar Tilde Enberg som har hand om allt djurliv i Borsholm en maskletnings dag som man kan vara med på. Maskarna går till tävlingen och dom som är med och hjälper till att leta får gratis hamburgare och Festis på grillfesten efter fisketävlingen. Läs mer om mask tävlingen här.

Hitta hit

Vi fiskar i självaste Skagerak men klockan 8.00 samlas vi i Borsholms fiskeklubb:s fiskebod vid Kustvägen 14 för en genomgång om regler och mer information om tävlingen.

Tävlingens historia

Borsholms årliga fiske tävling grundades av Gustav Larsson 1980. Under alla dom här åren har vi haft många fiskeminnen och vinnare av tävlingarna. År 2002 slog Fredrik Sundberg rekord i flest olika fiskar. Han fick upp hela 11 av 12 sorter, det är ett rekord som lever kvar en idag. Klicka här om du vill läsa mer om hur fisketävlingen grundades och hur fiske intresset blev stort i Borsholm.