Djurliv

Här kan du läsa om Borsholms djur. Trots att Borsholm är Sveriges minsta stad finns här många djuraktiviteter. Här finner du information om våra populäraste djuraktrationer/event. Här på Borsholm finns det både en hästgård, där erbjuds turridning och du kan läsa mer om det här .

Djurpark & bondgård

Vi har också en populär djurpark, Sveriges största faktiskt! Djurparken heter Zoklapus och ligger vid gränsen av Borsholm, mellan Borsholm och Varberg. Nästan all mat som säljs här i lilla Borsholm kommer från våran 100 % ekologiska, kravmärkta, miljövänliga fairtrade bondgård, den kan du besöka när du vill året runt, den ägs av Herr Larson och den ligger vid  västra kanten av Borsholm sjön.

Natur

Men den allra mest speciella och unika saken med den lilla staden Borsholm är dess breda naturtillgångar vilket gör att alla möjliga djurarter kan leva här, här i Borsholm finns allt från höga berg, sjöar, skogar och vackra solrosfält. Flera olika filmer har spelats in på Borsholm högsta berg som går 1567 möh.

Djurmässa 

Borsholm har också många aktiviter för ditt husdjur. Varje år här i Sveriges minsta stad arrangeras en Djurmässa! Där finns kaninhopptävling, hundlöpingsrävling och klapp och klapp och kram hörna med de årsfödda griskultingarna från Herr Larssons bondgård. Det finns självklart en femstjärnig hundvänlig resturang att äta lunch på.  Det finns mycket fina priser såsom medaljer och 2kg ekologiskt hundfoder. Du kan också få ta en bild med den vackra boaormen Per Göran. Detta är ett mycket populärt evenemang och många kommer för att se på djuren. Djurmässan är den 17 Juni varje år och det är gratis inträde, mässan är vänster om Borsholms torg. Mässan avslutas klockan 15.00. För mer information gå in på www.djurevent.se. Alla är varmt välkomna till mässan.

Fiske

Vi har också en spännande fisketävling varje år, den kan du läsa om här. Fisketävlingen anordnas den 5 augusti. Om du vill veta mer om vad för fisketyper det finns här eller bara allmänt om fiske i Borsholm kan du läsa det här .

Vi har också den klassiska maskletartävlingen den 4 augusti som alla i Borsholm får vara med på. Vi letar maskar hela dagen till fisketävlingen. Dem som hjälper till får Festis och korv och till barnen anordnas fiskedamm.

Det finns även en femstjärnig fiskrestaurang Som ägs av Johanna Söderholm och Hugo Eddesten. Där finns ett urval av allt från bläckfisk till skaldjurssoppa på proffesionell nivå. (Borgmästarens favorit resturang!)