Cricket

Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Cricket

BCF står för Borsholms Cricket Klubb. BCF är en omtyckt klubb som har många medlemmar och vunnit många matcher. Solgatans cricketplan är den enda cricketplanen vi har i Borsholm men det finns en liten cricketplan på campingen nere vid vattnet.

Klubbens historia

Klubben startade år 1976 när några barn spelade cricket på en camping plats. Borgmästaren Jimmy Brandmansson bestämde då att det skulle bildas en cricket klubba den lilla staden. Magnus Samuelsson fick ta rollen som ledare och har tagit hjälp av andra elever som gärna vill träna dom mindre klasserna.

Stjärnor genom historien

I Borsholms cricket klubb (herrar) har vi slagmännen Ulf Persson och Andreas Falk och kastarna Simon Malm och Ove Norrman. På damernas sida har vi slagkvinnorna Saga Borg och Agneta Andersson och kastarna Tove Skott och Lisa Rundqvist.

Solgatans Cricketplan

Hemma planen ligger öster om Flänsta Gård så det kan hända ibland att det kommer hästar och ryttare undertiden vi tränar. Men det har inte stört oss. Planen byggdes under 70-talet och blev snabbt en favorit bland cricketspelarna. Läkaren rymmer ca 200 personer och det finns en kiosk som ligger vid vänstra läktaringången.

Träna med oss

Är du intresserad av att spela cricket? Vi har ett barnlag för dig som är mellan 6-14. Det finns även ett lag för äldre som är från 20-50 år. Du kan mejla eller ringa och berätta ålder, namn och vilken tid och dag du vill träna. Mejl: magnus.samuelsson@borsholm.se (privata), cricketsklubb.mejl@borsholm.se (klubb).