Äldreomsorgen

 

Äldreomsorgen i Borsholm

Tea time

Inledning:
Kom kom till Borsholms äldreboende. Vi har nyligen byggt upp en byggnad vid havet. Det heter De äldres paradis. När vi döper den efter paradiset så menar jag verkligen paradiset. Kom så fort du kan. Skynda hit dig. Fortsätt att läsa om du är intresserad.

Vår anläggning:
Det finns tre våningar, tjugo rum vid varje våning. I alla rum så finns det en tv. Man får ha vilka saker man vill i sitt rum. Alla rum är målade efter ut sidan på de äldres paradis.

Regler för de äldre:
Alla pensionärer måste vara i säng kl 21:00. Man får inte äta hur många mediciner man vill om dagen. Det måste alltid var tänt på varenda toalett. Man måste äta varenda måltid som serveras.

Maten:
Det kommer serveras frukost mellan 08:00 – 09:00. Sen så serveras mellanmål mellan 10:00 – 10:30. Lunch 11:00 – 12:00. Mellan mål 14:00 – 15:00. Middag 17:00 – 18:00. Vi har buffé varje huvud måltid. Det kommer alltid att finnas personal som kan hålla koll på att du öter det du ska och att du får i dig den maten som är viktigast just för dig.

Hemtjänsten:
Om det skulle vara så att ingen vill lämna sitt hem men ändå få hjälp. Ja då kan du bara slå en signal på 07600625654 sen så får du din hemtjänst. Vi kommer hjälpa dig att handla, hjälpa dina djur (om du har något djur), vi kommer hjälpa dig att gå till sängs, vi kommer att hjälpa dig att diska, vi kommer att hjälpa dig att duscha och att klä på dig kläder. Vi kommer helt enkelt hjälpa dig med allt du behöver.

Våra äldre berättar:

Bernat som bor på andra våningen:                               -Det hör var det bästa jag har gjort i mitt liv. Jag mår äntligen bra varje dag och inga barn kan reta mig längre.

Sonja som bor på tredje våningen:

-Jag kan äntligen bara ta det lugnt och inte behöva känna någon press. Jag kan äntligen kommit bort från allt som jag hatar och kommit till paradiset.

Vera:
-Jag har aldrig känt mig så levande det är allt jag har att säga.